turk news

ساخت وبلاگ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul'da 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Dünya İnsani Zirvesi" öncesi Etiyopya, Gana, Sudan, Nijerya, Uganda, Kamerun, Kenya, Tanzanya, Somali ve Güney Afrika'dan Türkiye’ye gelen gazetecileri kabul etti.
Çankaya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Kurtulmuş, "Dünya İnsani Zirvesi"nin ilk kez yapılacağını, bunun da Türkiye'de olmasının sevindirici olduğunu bildirdi.
Dünyada çok fazla eşitsizlik, çifte standart, göç, çatışma, gelir dağılımı eşitsizliği, fakirlik gibi temel küresel sorunların bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bu küresel sorunların çözülebilmesi için meseleleri gerçekten ciddi bir şekilde ele almak gerektiğini söyledi.
Bütün ülkelerin bu konuya aynı hassasiyetle eğilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Eğer bu sorunları çözecek perspektifleri bugünden ortaya koyar, çözüm yollarını bulamazsak maalesef dünya, başta göç olmak üzere gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklanan sorunlar, birtakım bölgesel çatışma bölgelerindeki insani dramlar başta olmak üzere bugün karşılaşmış oldukları bu sorunları maalesef uzunca bir süre devam ettirecektir. Dolayısıyla vakit kaybetmeden ümit ediyoruz ki, bu insani sorunlara çözüm bulacak bir çalışma ortaya konulur. Ve Dünya İnsani Zirvesi, önemli bir argüman olarak karşımızda durur."
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin, mültecilerin sorunlarının hafifletilmesi için ortaya koyduğu gayretlerin, misafir basın mensupları tarafında da müşahede edileceğini belirterek, "Türkiye inşallah önümüzdeki dönemde de yeryüzünde küresel anlamda bu insani krizlerin çözülebilmesi için samimi gayretlerini bütün dünya kamuoyu ile paylaşacaktır" ifadesini kullandı. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 167 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 20:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 24. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye ilişkin "Önce 'Demokratik Açılım' dedik olmadı. 'Milli Birlik ve Kardeşlik' dedik olmadı. En sonunda 'Çözüm Süreci' dedik yine istismar edildi, yine olmadı. Artık bunların hepsi bir kenara. Çözüm sürecini de ne dedik 'buzdolabına koyduk'. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek." dedi.

"Bu milletin huzuruna kimsenin kastetmeye hakkı yoktur." diyen Erdoğan, "Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimizle üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Askerimizle, polisimizle, köy korucumuzla hep beraberiz. Dayanışma içerisinde bu işi sürdüreceğiz. Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun, bunu başaracağız. Bu millet güçlüdür ve bunu başarmaya da muktedirdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörü haklı göstermek hiçbir suretle kabul edilemez"

Terörle mücadelede istisnalar, derecelendirmeler ve nitelendirmelere yer olmadığını söyleyen Erdoğan,"Bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı mücadele veriyor olması o terör örgütünü meşru kılmaz. Terörü haklı göstermek hiçbir suretle kabul edilemez. Böyle bir anlayış, Avrupa'nın ve AB'nin üzerine inşa edildiği insan hakları, demokrasi ve hukuk üstünlüğü ilkelerine de aykırıdır. Bu çerçevede Avrupa Konseyi bünyesinde ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadeleye yönelik bir platform kurulması fikrinin de tüm paydaşlarla birlikte özenle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yaşatmak değil sadece ve sadece öldürmek için faaliyet gösteren terör örgütünü, tüm isimleri ve yandaşlarıyla bölgeden ve ülkemizden söküp atmadan yaşanan acıların önüne geçemeyiz. Çözüm arıyorsanız işte size çözüm; terör örgütünü en küçük bir izi, zerresi dahi kalmadan bu topraklardan söküp attığımızda çözümü gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Erdoğan, "Şehitlerimiz namusları bildikleri vatanlarını, milletlerini müdafaa uğrunda hayatlarını kaybettiler." diyerek, "Peki terörist sıfatıyla hayatını kaybeden bu Kürt gençleri ne uğrunda öldü? Pek çoğunun mezarı dahi olmayacak bu gençlerin ölümü Kandil'deki terör baronlarının umrunda mı acaba? Kandil'deki terör baronlarını, ülkemizdeki terör eylemleri için yönlendirenler bakımından bu ölümlerin sadece birer taktikten, birer istatistikten öte anlamı var mı? Yok" şeklinde konuştu.

"Böyle bir raporun önümüze getirilmesi provokatif yaklaşım"

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim tepkimiz kurumsal olarak Avrupa Parlamentosu'na veya raporun kendisine değil. Bizim tepkimiz, raporun yapıcı değil yıkıcı bir anlayışla hazırlanmasınadır. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin göçmenler, bazı fasılların açılması, vize serbestisi gibi pek çok konuda olumlu yönde seyrettiği bir dönemde böyle bir raporun önümüze getirilmesi tam anlamıyla provokatif bir yaklaşımdır, davranıştır. Herhalde bunu Avrupalılar görecektir, temenni ederim ki görürler."AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 145 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 19:04

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"AK Parti'nin yeni anayasa çalışması ne aşamada? Anayasa taslak metninin 1 Temmuz'dan önce TBMM'ye gelmesi söz konusu olabilir mi?" sorusuna Müezzinoğlu, "İnşallah 1 Temmuz'dan önce olacaktır. Mayıs sonuna kadar çalışma grubu çalışmalarını tamamlayacak. Kanaatim mayıs ortalarından sonra, mayıs sonu gibi MKYK'ya, MYK'ya gelir. Mayıs sonu itibarıyla da TBMM'ye sunulacak noktaya gelir." yanıtını verdi.

 "Türkiye'de bir eyalet sistemi düşünülmüyor"

Müezzinoğlu, "Başkanlık sistemi" tartışmalarına ilişkin, "Türkiye'de bir eyalet sistemi düşünülmüyor. AK Parti olarak biz düşünmüyoruz. Üniter yapının korunduğu, vatandaşın 10 Ağustos 2014'teki gibi başkanını seçtiği, büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanı nasıl seçiliyorsa, o şekilde başkanını seçtiği bir sistem." dedi.

Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele

Bakan Müezzinoğlu, "Paralel Devlet Yapılanması"na ve yapılan operasyonlara dair bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Bir devletin yönetiminde farklı kanallara hizmet eden bir anlayışın olmasını devlet asla kabul etmez. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmek için kurulan kurumsal yapıların, meşru kanallar dışında bir başka yere göbek bağından, akıl bağından, vicdan bağıyla bağlı olması asla kabul edilemez. Bunun için bu süreç, öyle veya böyle, kararlı bir şekilde, son noktaya gidinceye kadar devam eder ve etmelidir de. Bunu Türkiye 17 Aralık ve 25 Aralık'tan bu yana tüm kurumlarıyla çok kararlı bir şekilde yapıyor. Yer yer aksayan alanlar olabilir ama duyarlılığı ve takibi asla azalmaz. Her geçen gün de buradaki yapının ne kadar hain bir yapı olduğunu dün fark etmeyenler, bugün fark ediyor. Bu fark etmeler nedeniyle de bu süreç devam edecektir, etmelidir de."

"Sevk zinciri" için önce altyapı kuracağız"

Müezzinoğlu, sağlıkta sevk zinciri uygulamasının hayata geçirilmesiyle ilgili de "Önümüzdeki yıl ve gelecek yıl, bu yıla bin adet, gelecek yıla da bin adet güçlendirilmiş aile sağlığı merkezini projelendirdik ve yapımlarına başladık. Bu sistemi kurguladıktan sonra, 2017 sonuna kadar, sevk zinciri sistematiğini kurgulamayı konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Sevk zinciri uygulamasının bir geriye gidiş değil, güçlü sağlık sistemini kurma anlayışı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu altyapıyı kurmadan buna geçmeyi düşünmüyoruz. Önce altyapıyı kuracağız. Vatandaşımız önce aile hekimi randevusunu alacak." diye konuştu.

"Kampüste sigara satışı olmayacak"

Müezzinoğlu, "Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırıyoruz. Kampüste sigara satışı olmayacak." dedi.

Avustralya'da hayata geçirilen sigara paketlerinde kara paket uygulamasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edildiğini belirten Müezzinoğlu, "İstatistiksel verilere göre, bu anlamda henüz daha faydasını sahiplenecek bir veri elimizde yok. Bir de uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık." şeklinde konuştu. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 125 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 17:57

Davutoğlu, Strazburg'taki temasları kapsamında Avrupa Konseyi binasına geldi.
Başbakan Davutoğlu'nun konsey binasına gelişi sırasında bir grup Türk sevgi gösterilerinde bulundu. Bunun üzerine makam aracını durdurtan Davutoğlu, vatandaşların yanına giderek onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Daha sonra makam aracıyla Avrupa Konseyi binasına geçen Davutoğlu'nu, kapıda AKPM Başkanı Agramunt karşıladı. Şeref defterini imzalayan Başbakan Davutoğlu, ardından Agramunt ile görüştü.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bulundu.
- "Evinize tekrar hoşgeldiniz"
Davutoğlu, görüşmenin ardından Agramunt ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Türkçe'nin çalışma dili olmasından itibaren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde ilk defa bir Türk başbakanın Genel Kurul'a Türkçe hitap edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2010'da Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi başkanlığı yaptığı konseye tekrar gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
AKPM Başkanı Agramunt ise Başbakan Davutoğlu'nu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bir dönem AKPM Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Agramunt, "Evinize tekrar hoşgeldiniz, sizi ağırlamaktan onur duydum" diye konuştu.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 110 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 17:57

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Küreselleşmenin hayatın her alanını etkilediği böyle bir ortamda, adalet ve merhameti de küreselleştirmek zorundayız. Aksi halde dünyanın hiç bir bölgesinde, ne adaletten ne özgürlükten ne de güvenlikten söz edebiliriz" dedi.
Davutoğlu, Suriyelilere yönelik açık kapı politikasına ilişkin, "Bizim, mazlumlara, masumlara kapımız açıktır, ülkemiz açıktır ama en önemlisi yüreğimiz ardına kadar açıktır ve açık kalacaktır. Önümüzdeki dönemde de bu insani tutumu sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
"Bölge ülkeler yalnız bırakıldı"
"Dostlarımız maalesef külfet paylaşımında gereken sorumluluğu üstlenmemiş, bölge ülkeleri yalnız bırakılmıştır" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, Suriyeli kardeşlerimiz için yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan, takdir edilmek için bahsetmedim ve buraya da takdir edilmek için gelmedim. Biz sadece sorunun ciddiyeti, boyutları ve külfet paylaşımının önemine dikkat çekmek için bunları uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz." 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 156 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 17:57

Türkiye ile AB arasındaki vize serbestisi kapsamında çıkarılması gereken düzenlemeler, Meclis'e gelmeye devam ediyor.

"Türkiye Cumhuriyeti ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma ile Oluşturulan Ortak Geri Kabul Komitesinin 2/2016 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı", 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan ve 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren anlaşmayı içeriyor.

Tasarının gerekçesinde, Türkiye ile AB arasında 29 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen zirvede, anlaşmanın 1 Haziran 2016 itibarıyla tüm hükümleriyle uygulanması yönünde mutabakata varıldığı belirtildi.

"Vatandaşlarımızın Schengen alanına vizesiz seyahatlerinin Haziran 2016 sonunda sağlanması, anlaşmanın 1 Haziran 2016 itibarıyla tüm hükümleriyle uygulanmasına bağlıdır." ifadesine yer verilen gerekçede, düzenlemenin, vize muafiyeti sağlanması için Türkiye açısından önem taşıdığı kaydedildi. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 123 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 15:46

Davutoğlu'nu, Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve öteki ilgililer uğurladı.
Başbakan Davutoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Fransa'ya gitti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 5:33

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu Fransa'da
- Davutoğlu, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ayrı ayrı görüşecek.
- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjo Jagland ile bir araya gelecek Davutoğlu, AKPM Genel Kuruluna hitap edecek, parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak.
- Başbakan Davutoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Guido Raimondi ile görüşecek.
2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.
3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyarette bulunduğu Mısır'da temaslarına devam edecek.
4- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.
5- Irak parlamentosunda Haydar el-İbadi başkanlığındaki yeni hükümetin güven oyuna sunulmasına ilişkin tartışmalar ve siyasi grupların girişimleri izleniyor.
6- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te dün başlaması beklenen fakat Husilerin katılmaması nedeniyle ertelenen müzakereler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.
7- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile görüşecek.
8- Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında İspanya'nın Real Madrid takımına konuk olacak.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 156 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 5:33

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, insani trajedilere son vermeyi, vatandaşların vizesiz seyahat etmesini, gümrük birliğinin güncellenmesi, fasılların açılmasını istediklerini belirterek, "Eğer AB sözünde durmazsa, biz de Geri Kabul Anlaşması dahil diğer anlaşmaları iptal ederiz." dedi.   

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 22:43

Kurtulmuş, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele inşallah milletimizin gayretiyle, güvenlik kuvvetlerimizin gayretiyle hep beraber durarak inşallah başarıyla sonuçlanacaktır" ifadelerini kullandı.
"Bizim 3 kırmızı çizgimiz var"
Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen 2015 Türkiye İlerleme Raporu ile ilgili olarak, "Bu rapor, özellikle 1915 Olayları'na atıfta bulunan yönüyle asla Türkiye tarafından kabul edilebilir bir rapor değildir. Bu rapor, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu'na bu anlamda iade edilecektir. Türkiye tarafından kabul edilmeyecek bir rapordur. Avrupa Parlamentosu'na bu raporun iade edilmesi,  Türkiye ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ilişkilerin kesildiği anlamına gelmez" dedi.
"Bizim 3 kırmızı çizgimiz var" diyen Kurtulmuş, "Eğer herhangi bir Avrupa Birliği raporunda bu 3 kırmızı çizgimizle ilgili kabul etmeyeceğimiz bir durum ortaya çıkarsa biz bu raporu kabul etmeyiz. Bunlardan biri, 1915 olaylarına herhangi bir şekilde atıfta bulunarak Ermeni soykırımından bahseden herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. İkincisi, PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkaran ya da buna atıfta bulunan herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. Üçüncüsü ise müzakerelerin durdurulması ya da Türkiye'nin kullanabileceği fonların askıya alınması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu da kabul etmemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.
"1 Mayıs ile ilgili kararı verecek olan İstanbul Valiliğidir"
Kurtulmuş, 1 Mayıs ile ilgili kararı verecek olanın İstanbul Valiliği olduğunu belirterek, "Ama öyle görülüyor ki Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması, en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak ve İstanbul Valiliği büyük ihtimalle İstanbul'un miting alanları olan Yenikapı ya da Maltepe meydanlarını, oradaki miting alanlarını, bu törenleri yapacak insanlara, örgütlere yer olarak gösterecektir" dedi.
"Sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir"
"Sorunlarımızı çözmek istiyorsak, sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir, siyaset alanıdır, siyaset mecrasıdır." ifadelerini kullanan Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Türkiye, bütün 78 milyon vatandaşımızın fikirlerine değer vererek, fikirlerini dinleyerek siyasette bir çözüm bulur ama terörle bu kadar canhıraş şekilde bir beka savaşı mücadelesi verilirken hiç kimse tekrar bir şekilde terör örgütüyle müzakere edilmesini beklemesin." AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 87 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 21:43

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gaziantep'te Suriyeli mültecilerle bir araya gelecek.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, cumartesi Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile heyetlerarası görüşmeler yapacak.

Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans daha sonra Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı açılış törenine katılacak.

Ardından Nizip Geçici Barınma Merkezi'ne hareket edecek liderler, burada incelemelerde bulunduktan sonra dörtlü basın toplantısı düzenleyecek.   

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 168 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 19:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile bir araya gelmenin, buluşmaların en güzeli olduğunu söyledi.

Her bir şehidin tek damla kanının hesabını sormaya kararlı olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Perde önündekilerle başka, perde gerisindekilerle daha başka bir mücadele gerekiyor. Terörü teşvik edenler, teşvikten prim alanlar var. Teröriste kol kanat gerenler, yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. Bütün bunlar da hak etikleri neyse onu görecekler." dedi.

"Kuzu postunu çıkarıp yeniden sahneye çıktılar"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifin TBMM'ya sunulmasıyla üslupların değiştiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis'e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar."

"Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü"

"Direniş kahramanca bir destan yazıyor, 'hendek, çukur' diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksın" diyenlerin, bugün "Biz demokratik bir partiyiz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz" ifadesini kullandığına dikkati çeken Davutoğlu, "(Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı) diyorlar. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi 'Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız?' Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır'da, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de gördü sizi" diye konuştu.

"Fezlekelerin yargıya intikali sağlanacak"

Güvenlik güçlerine 23 Temmuz'da verilen talimatın geçerliliğini koruduğunu ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir."    

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 136 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 16:23

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki 13 ayrı ülkeden gelen çocukları kabul edecek.
2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'ne katılacak, Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, Strasbourg'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.
YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu Gençler Ankara Taraftarlar Deeği·'nin açılışına katılacak.
2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Muş ve Bingöl il kongrelerine katılacak.
3- TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergeleri ile HDP'nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.
DÜNYA-DİPLOMASİ
1- KKTC'de Hüseyin Özgürgün başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından gelişmeler izleniyor.
2- Lübnan Meclisi cumhurbaşkanı seçimleri için 38'inci kez toplanacak.
3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyarette bulunduğu Mısır'da temaslarına devam edecek.
4- Suriye'deki iç gelişmeler ve diplomasi trafiği takip ediliyor.
5 - Irak'ta hukuki meşruiyeti tartışmalı oturumla görevden alındığı iddia edilen Meclis Başkanı Selim el-Ciburi'nin parlamentoda yönetmesi beklenen oturum ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.
- Irak'taki Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda kurduğu çadırlardaki eylemlerine devam ediyor.
6 - Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayacak müzakereler takip ediliyor.
KÜLTÜR SANAT
1. Kültür ve Turizm Bakanlığı Millet Yazma Eserler Kütüphanesi'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Ali Emiri Efendi mezarı başında anılacak, konferans düzenlenecek.
2- Tom Hanks'in başrolünü oynadığı "Kral İçin Hologram" filminin basın gösterimi gerçekleşecek.
3- 25. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödülleri sahiplerini bulacak.
1- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta, Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanancak karşılaşmayla sona erecek.
2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis tuuvasının ana tablo maçları Garanti Koza Arena'da başlayacak.
3- Spor Toto Basketbol Ligi 26. haftası Beşiktaş Sompo Japan-Darüşşafaka Doğuş maçıyla tamamlanacak.
4- PTT 1. Lig'de 30. haftasında Giresunspor-Samsunspor, Balıkesirspor-Adana Demirspor, Göztepe-Boluspor, Denizlispor-Karşıyaka maçları oynanacak. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 5:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda biz terörün bedelini ödemiyor muyuz? Terörün bedelini ödüyoruz. Bakın bunca insan ölüyor. Tabii biz, burada duramayız. Sonuna kadar devam edeceğiz bu operasyonlara. Niçin? Birliğimizi tesis etmek için, huzuru tesis etmek için devam edeceğiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cihat asla terör değildir. Terör örgütü kurup Müslümanlara zulmetmek değildir, masum insanların canlarına kast etmek değildir. Cihat diriliştir, hayat vermedir, ihya etmedir, inşa etmedir. Bugün eğer bir cihattan söz edeceksek en büyük cihat, işte bu İslam ve Müslüman düşmanlarının ortaya çıkmasını sağlayan cehaletle ve fitneyle mücadele etmektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
"Bize asla 'kula kulluk' yakışmaz. Allah'tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Ne yazık ki insanoğlunu aldatıp da birilerine farkında olmadan kul olmaya sevk edenler var. 'Filanca efendi bize şah damarımızdan daha yakın' diyenler var. Bize şah damarından daha yakın olan Allah’tan başka hiçbir güç yok. Bize şah damarından daha yakın olan sadece Rabbimizdir. Bunu böyle bilecek, böyle inanacağız. Allah’a itaat şart. Ama dikkat ediniz. Hemen arkasından Peygambere de itaat emrediliyor." 
"Bu terör örgütlerinin İslam'a verdiği zararı en azılı İslam düşmanları dahi veremez"
"Maalesef baharımızı kara kışa çevirmek, umutlarımızı daha yeşermeden kurutmak isteyenler var" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
"Bunların bir kısmı, Peygamber Efendimiz'in nübüvvetinin müjdelendiği günden beri zaten gördüğümüz, zaten bildiğimiz, zaten tanıdığımız kesimlerdir. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın, Anadolu merkezli mücadelemizin karşısında da hep bunlar olmuştur. Maalesef her dönem olduğu gibi bugün de kendilerini İslam dairesinde gösteren, kendilerine Müslüman diyenler arasında da aynı gayeye hizmet edenler bulunmaktadır. DAİŞ adıyla, Boko Haram adıyla, El Kaide adıyla ortaya çıkan, İslam'a dair ne varsa hepsini de pervasızca istismar edenlerin tüm zulümleri, sadece ve sadece Müslümanlara karşıdır. Açık konuşuyorum, bu terör örgütlerinin İslam'a verdiği zararı, en azılı İslam düşmanları dahi veremez, verememiştir." 
"Müslümanlar, kendi meselelerini çözmek için neden bir araya gelemez"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hac için, ibadet için bir araya gelen Müslümanlar, kendi meselelerini çözmek, insanlığın geleceğine ışık tutmak için, niçin bir araya gelemez? Neden? Oysa önümüzde Kur'an-ı Kerim gibi bir kaynağımız, Peygamber Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz gibi bir öeğimiz var. Artık mezhep, meşrep, köken farklarımızı bir kenara bırakarak, tevhide ve vahdete sarılma zamanıdır" dedi.
"İslam dünyasında yüz milyonlarca insan zulüm altındadır"
"Dünyada tek bir insan dahi zulüm görüyorsa bu çok büyük bir sayıdır ki şu anda sadece İslam dünyasında, evet, yüzbinlerce, milyonlarca insan, hatta yüz milyonlarca, zulüm altındadır" diyen konuşan Erdoğan, şöyle devam etti: 
"Yiyecek ekmek, içecek su bulamadığı için bir deri, bir kemik kalıp hayata gözlerini yuman insanlarla aynı dünyada yaşadığımız her gün, bize haramdır. Eğitim imkanı bulamadığı için diğer her şey bir yana, inancının gereklerini dahi öğrenemeyen kardeşlerimizin bulunduğu bir dönemde boşa geçirdiğimiz her dakika, bize haramdır. Evladını kaybettiği için yüreği yanan anne, babaların, tüm ailesini kaybettiği için öksüz, yetim kalan o muhacirlerin yanı başında huzur içinde uyumak, bize haramdır." AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 180 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 4:11

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Ekvador Devlet Başkanı Correa Delgado'ya gönderdiği taziye telgrafında, can kayıplarına da yol açan depremden derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Erdoğan'ın Correa Delgado'ya yolladığı mesajda, "Geçmişte benzer acılar yaşamış bir ülke olarak, Ekvador devleti ve halkının ızdırabını yürekten paylaştığımızı ve bu felaket sonrasında yaraların sarılması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, ifade etmek isterim" ifadesinin yer aldığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Correa Delgado'nun şahsında, Türkiye adına, depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dilediği kaydedildi. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 151 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1395 ساعت: 2:17

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum programına katılacak.
YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastanesi imza töreninde bulunacak, Rabia Kadıoğlu Camisi açılışında yer alacak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "Gelin Birlik Olalım" programına iştirak edecek, Hayrabolu Devlet Devlet Hastanesi temel atma törenine katılacak.
1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Erzurum’da 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na katılacak.
2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yeni havalimanı inşaatında incelemelerde bulunacak.
DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç gelişmeler ve diplomasi trafiği takip ediliyor.
2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande çalışma ziyareti için geldiği Lübnan'da temaslarına devam edecek.
3 - Irak'ta Başbakanı Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.
4 - Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde ateşkes süreci takip ediliyor.
5- KKTC'de Hüseyin Özgürgün başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından gelişmeler izleniyor.
KÜLTÜR SANAT
1- Türkiye'de ve dünyada ilk kez kutlanacak olan "17 Nisan Kitap Hediye Günü", Kültür AŞ ve Herkese Kitap Vakfı iş birliği ile gerçekleşecek.
2- Osmanlı eserleri ve özel aile koleksiyonlarından eserler, Atika Müzayede'de satışa sunulacak.
3- Tanburi Cemil Bey Günleri kapsamında, Cemal Ünlü ve Aziz Şenol Filiz'in konuşmacı olacağı "Taş Plakların İzinde Tanburi Cemil Bey" etkinliği düzenlenecek.
1- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final üçüncülük maçında Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımıyla Ülker Sports Arena'da karşılaşacak. Finalde ise Rus ekipleri Nazdezhda ile UMMC Ekaterinburg karşı karşıya gelecek.
2- Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medipol Başakşehir-Gaziantepspor, Kasımpaşa-Kayserispor, Bursaspor-Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçları oynanacak.
3- Boksta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda sona erecek.
4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları, İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sona erecek.
- Organizasyonun üçüncü gününde Eczacıbaşı VitrA-Galatasaray Daikin ve Fenerbahçe Grundig-VakıfBank maçları yapılacak.
5- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı'nın 1. devresi Beşiktaş-Boova Anadolu Lisesi maçıyla sona erecek.
(Bursa/13.00)
6- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı'nın 1. devresi Salihli Belediyespor-İlbank ve Halkbank-İmperial Hastanesi İdmanocağı maçlarıyla tamamlanacak.
7- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 26. haftasında Anadolu Efes-Royal Halı Gaziantep ve Demir İnşaat Büyükçekmece-Galatasaray Odeabank karşılaşmaları oynanacak.
8- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final 3. maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.
9- PTT 1. Lig'in 30. haftasına Alima Yeni Malatyaspor-Altınordu, Kayseri Erciyesspor-Şanlıurfaspor ve Kardemir Karabükspor-Multigroup Alanyaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.
10- Spor Toto 2. Lig'de 32. hafta maçları yapılacak.
11- Spor Toto 3. Lig 36. hafta karşılaşmaları oynanacak.
12- Formula 1 Çin Grand Prix'si yapılacak.
13- Motosiklet Supersport Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Hollanda'da gerçekleştirilecek. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 91 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 13:54

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, 13. İslam Zirvesi'ndeki gelişmeleri TRT Haber'e değerlendirdi.

Kalın, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını cevapladı.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Herhalde bir Türkiye farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın zirveye başkanlık etmesi, oturumlarda bu konuları gündeme getirmesi bunun ilk işaretlerini verdi” dedi.

Kalın sözlerini şöyle sürdürdü:

“218 maddelik, 30 küsür sayfalık önemli bir bildirge çıktı. Önümüzdeki dönemde İTT'nin ve üye ülkelerin izleyeceği siyasi programın ana çerçevesini belirleyen metinler; Kırım meselesi, Kıbrıs, Ahıska, Batı Türkleri; aynı zamanda Keşmir'i koyduk, Filistin...”

Zirvede mezhep gerilimlerini konusunda net mesajlar verildiğini belirten İbrahim Kalın, “Liderler düzeyinde karalılıkla  'bizim bu mezhep gerilimlerini aşmamız lazım' konusunda mesajlar verildi. Çok bedel ödedi İslam dünyası mezhep melesinden” dedi.

"Türkiye-İran ilişkilerini bölge politikasına indirgemek doğru olmaz”

Kalın, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Ankara ziyaretiyle ilgili, “Onlar Suriye Savaşı’nın biran önce bitmesini istiyorlar ama Esed meselesinde anlaşamıyoruz. Türkiye-İran ilişkilerini bölge politikasına indirgemek doğru olmaz” ifadesini kullandı.

"İsrail meselesinde sona doğru geliyoruz"

İbrahim Kalın, Mısır, Rusya ve İsral ile ilişkilerle ilgili soruları da, “Mısır ile ilgili farklı bir trafik yaşanmadı. Rusya meselesinde de ara ara gündeme geliyor. Umarım bir noktada bu sorunu halledeceğiz. İsrail meselesinde sona doğru geliyoruz. Bu sorunun adil ve kalıcı bir şekilde çözüleceğini umut ediyoruz” şeklinde yanıtladı.   
 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 181 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 5:17

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Altaş TV ve TV 52 televizyonlarının ortak canlı yayınında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sur'da yapılan tespitler sonucunda yedi cami ve bir kilisenin hafif hasarlı olduğu bilgisini veren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunların içerisinde Kurşunlu Camisi de var. O tamamen perişan olmuş vaziyette. Diğerlerinde kısmi olarak zarar söz konusu. Bunların onarılması ile ilgili olarak da sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ve Çevre Bakanımız bir ziyaret yaptı. "

"TOKİ'nin hiçbir şekilde Sur'da işi olmayacaktır"

Kurtulmuş, hiçbir tarihi binanın hiçbir tarihi kimliğinde değişiklik olmadan o binaların aynısının tekrar yapılacağını belirterek, "Bunu açıkça söylemek mecburiyetindeyim. Örgüt yine yalan propaganda yapıyor. Diyorlar ki 'bunlar bu binaları yıkacak, onun yerine TOKİ'nin 10-15 katlı binaları çıkacak.' Bu külliyen yalandır ve palavradır. TOKİ'nin hiçbir şekilde Sur'da işi olmayacaktır. Bu kadar net söylüyorum. Hiçbir şekilde orada TOKİ'nin kentsel dönüşümü anlamda bir çalışması olmayacak. Orada bütün bu tarihi binaların hepsi aslına uygun bir şekilde yapılacaktır" ifadesini kullandı.

"Türkiye ile Rusya tesadüfen komşu olmuş ülke değil"

Rusya Devlet Başkanı Putin son günlerdeki ılımlı açıklamalarına yönelik soruya Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Daha önceki açıklamalarımda da belirtmiştim. Ne Rusya Türkiye'yi ne de Türkiye Rusyayı gözden çıkaramaz. Türkiye ile Rusya tesadüfen komşu olmuş ülke değil. Tarihsel büyük süreçlerimiz var. Rekabetlerimiz var, çatışmalarımız var. Dostluklarımız var, ortaklıklarımız var. Zaten uluslarası ilişkiler böyle bir şeydir."  

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 128 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 5:17

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, konuk Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşecek.
- Türkiye-İran 3. YDİK Oturumu'na katılacak Erdoğan ve Ruhani, düzenlenecek ortak basın toplantısının ardından, resmi öğle yemeğinde bir araya gelecek.Yemeğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize Çayeli'de çay sektörünün temsilcileriyle buluşacak, Çay Paneli'nin açılışında konuşacak, partisinin Trabzon İl Başkanlığı üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.
3- KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları kapsamında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yeni kabineyi sunacak.
4- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile çatışmaları ve diplomasi trafiği takip ediliyor.
5- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed tarafından ilan edilen ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
6- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Edie, Kırklareli ve Tekirdağ illeri imam-hatip lisesi müdür ve öğretmenleri ile buluşacak, Edie’de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelecek. 
7- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta, Eskişehirspor-Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor-Osmanlıspor, Antalyaspor-Galatasaray, Medicana Sivasspor-Beşiktaş müsabakalarıyla başlayacak.
8- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 26. hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Muratbey Uşak Sportif, Türk Telekom-Rönesans TED Ankara Kolejliler, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Banvit, Pınar Karşıyaka-Torku Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 106 تاريخ : شنبه 28 فروردين 1395 ساعت: 14:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü? Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler Türkiye'yi yönetebilir mi Allah aşkına? Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Her biri kendi içinde mücadeleye düştü. Kurultay kavgalarına girdiler, kongre kavgalarına girdiler." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, "1 Kasım zaferi sonrası söz verdiği gibi teşekkür ziyaretlerini sürdürdüğünü" belirten Davutoğlu, "Birçok ilimize gittim, doğuda, batıda, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Bingöl, Manisa'ya, İzmir'e, İstanbul'a, Konya'ya... Bugün sabah da Kocaeli'deydim. Şimdi de Düzce'ye geldim teşekkür etmeye, sizlere minnetimi ifade etmeye geldim." diye konuştu.

Milletin, ülkenin bugünlere gelmesinden Düzcelilerin emeğinin ve desteğinin büyük önemi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Siz destek vermeseydiniz, siz emek vermeseydiniz biz sizlerin huzurunuza böyle gururla, vakarla gelemezdik." ifadesini kullandı.

Kendilerini destekleyenleri mahcup etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Davutoğlu, "Bu al bayrakları dalgalandıran AK Gençlik'le biz hep omuz omuza yürüyeceğiz. Hocanız da hep sizinle beraber olacak." dedi.

Sabah Kocaeli'de gençlik çalıştayında olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Oradaki genç arkadaşlarınızdan size selam getirdim. Ayrıca Van'da yine böyle al bayraklarıyla mitingi bir an kesip İstiklal Marşı okuyan Vanlı gençlerden, Diyarbakır Ulu Cami'den çıktığımda beni karşılayan on binlerce Diyarbakırlı gençten, Silopili gençten size selam getirdim. Onlar, 'bu millet ayrılmaz, bu ülke bölünmez' diye haykırdı. Onlara da size de teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu ülkenin her santimetrekaresinde al bayrağı dalgalandıracağız"

Bir ayağının doğuda, bir ayağının batıda olacağı sözünü verdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Pazartesi Şanlıurfa'daydık. Bugün Kocaeli'de, Düzce'de. Şanlıurfa'nın kurtuluş gününde on bin insanla İstiklal Madalyasını Şanlıurfa'ya götürdük. Oradan da sizlere selam getirdik. Şanlıurfa'dan Düzce'ye selam getirdik. Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın izniyle 'bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz' diye haykıracağız her yerde. Her santimetrekaresinde bu ülkenin bu al bayrağını dalgalandıracağız."

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'yi kutuplaştırmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kutuplaşmadan, kavgadan, kısır tartışmalardan medet umanlara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi kutuplaştırdıkça, kısır tartışmalara çektikçe kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanlara izin vermeyeceğiz."

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seviyesini iyice aşağıya çektiğini vurgulayarak, "Son zamanlarda iyice gemi azıya aldı. Kendi uydurduğu bir iftira üzerinden bize hakarete başladı. Yaşanan kötü, iğrenç, alçak bir suç ki hepimiz lanetledik Karaman'daki olayı. Lanetlediğimiz halde, en ağır cezanın verilmesi için hukuki süreçler başladığı halde o sapıkla uğraşacaklarına bizimle uğraşmaya kalktılar. Çünkü çaresiz, yapacak bir şey yok. Elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek şey hakaret etmek, iftira atmak." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, hastane, okul, spor salonu, yol, kentsel dönüşüm, Kur'an kursu gibi 591 milyon 371 milyon değerindeki 81 tesisin Düzce'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 122 تاريخ : جمعه 27 فروردين 1395 ساعت: 21:41